Ga naar Content
IJmond

Manifestatie Tata Steel tegen massaontslag: "Dak gaat er morgen af"

9 december 2019, 18.00 uur
Door: Dennis Mantz · Foto: NH / Dennis Mantz

VELSEN-NOORD - Afgelopen nacht werd er voor het eerst een protestactie op touw gezet tegen het aangekondigde massaontslag op de staalfabriek in IJmuiden. Maar daags voor de grote manifestatie tegen de 'transformatieplannen' was er vanmiddag geen tijd om achterover te leunen.

Niels Mans was een van de vakbondsmensen van FNV Metaal die in alle vroegte nog een menselijke wegversperring coördineerde om hun protestactie kracht bij te zetten. Enkele uren later hangt hij met veel toewijding de vlaggen op in de tent die morgenochtend decor moet bieden aan de manifestatie tegen de reorganisatieplannen van Tata Steel Europe. "Dit is uiterst serieus en we zullen er bloedfanatiek ingaan", aldus Mans tegen NH Nieuws.

Er is veel onbegrip over de ontslaggolf, die ervoor zorgt dat er maar liefst 1.600 banen verloren gaan. In de IJmond - en daarbuiten - zijn er grote zorgen over de toekomst van de grootste werkgever van de regio. De tent die is opgezet kan dus nog wel eens uit zijn voegen gaan barsten. "Dan improviseren we. Het dak gaat er morgen af: actie voeren."

191209N_VOORAF_TATA - NH Nieuws

Gerrit Idema, vice-voorzitter bij FNV Metaal, zal de manifestatie morgen om 10.00 uur met een toespraak aftrappen. Voorts zal Frits van Wieringen van de centrale ondernemingsraad (COR) zijn plannen voor het voetlicht brengen. Ook FNV-voorzitter Han Busker houdt een toespraak.

Morgen zal NH Nieuws de manifestatie bij Tata Steel live gaan uitzenden.

Foto: NH

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!