Ga naar Content

Kledingdieven aangehouden: ze stopten kleren met één veeg in de gouden tas

SCHAGEN - De dieven die anderhalve week geleden met één veeg stapels kleding van een kledingwinkel uit Schagen in hun gouden tas stopten, zijn aangehouden. Dankzij een oplettende ondernemer kon het duo in een winkelstraat in Purmerend worden gepakt.

Foto: Schmalz Mannenmode

De man pakt ijskoud stapeltjes met kleding en schuift ze in het tasje dat de vrouw voor hem openhoudt. Vervolgens draaien ze zich om en lopen ze de zaak aan de Gedempte Gracht uit.

Alarm gaat niet af

Het gouden tasje is zo geprepareerd dat het alarm niet afgaat als de dieven langs de beveiligingspoortjes lopen. De bewakingsbeelden die het bedrijf op sociale media heeft gezet, gaan als een lopend vuurtje rond bij andere winkeleigenaren. Zo krijgt een ondernemer uit Purmerend ze onder ogen. Tot zijn verbazing ziet hij de twee juist langs zijn winkel lopen.

Handhavers hielden de dieven aan op de Schapenmarkt in Purmerend. Ze zouden worden gezocht voor een reeks diefstallen in de provincie. Ze zijn overgedragen aan de politie.

De dieven zitten nog vast. Uit onderzoek bleek dat ze ook bij een andere kledingwinkel in het Makado Centrum kleding hebben gestolen. Ze worden morgen voorgeleid bij de rechter.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook