IJmond

NL
V

Eerste actie na aangekondigde ontslaggolf bij Tata Steel

9 december 2019, 05.52 uur · Aangepast 9 december 2019, 11.22 uur · Door Redactie

VELSEN-NOORD - Boze medewerkers van Tata Steel zijn vanochtend een onaangekondigde actie begonnen. Bij drie toegangspoorten van de staalfabriek hebben zich vanochtend enkele tientallen vakbondsleden verzameld om actie te voeren. 

NH Nieuws / Dennis Mantz

NH Nieuws maakte vanaf 7.30 uur een extra uitzending vanwege de actie. Bekijk die in de video hieronder nog eens rustig terug. 👇

LIVE: Protestactie na aangekondigde ontslaggolf bij Tata Steel

LIVE: Boze medewerkers van Tata Steel zijn vanochtend een onaangekondigde actie begonnen. Bij drie toegangspoorten van de staalfabriek hebben zich tientallen vakbondsleden verzameld om actie te voeren. Kijk hier live mee!

Posted by NH Nieuws on Sunday, December 8, 2019

Het is de eerste actie na de aankondiging van het massa-ontslag bij Tata Steel. Er is veel onbegrip over de ontslaggolf, die ervoor zorgt dat er maar liefst 1.600 banen verloren gaan. In de IJmond - en daarbuiten - zijn er grote zorgen over de toekomst van de grootste werkgever van de regio. 

Flyers

De actievoerders deelden vanochtend flyers uit bij drie toegangspoorten: Poort Wenkebach, Kaagpoort en Poort Rooswijk. Ze spraken personeelsleden aan die door de poorten gaan staande en proberen zoveel mogelijk collega's naar de grote FNV-bijeenkomst van morgen te krijgen. Onze verslaggever meldde dat er kort achter elkaar wegversperringen zijn. Mensen werden vervolgens gefaseerd (zie foto's onderaan) doorgelaten. 

Het zijn cruciale weken voor het Tata Steel-personeel, benadrukte Gerrit Idema van de Centrale Ondernemingsraad nog maar eens voor de camera van NH Nieuws. "We gaan er alles aan doen de ontslagen van tafel te krijgen." 

"Cruciale weken: we gaan er alles aan doen de ontslagen van tafel te krijgen" - NH Nieuws / Dennis Mantz

Eerste actie na aangekondigde ontslaggolf bij Tata Steel: boze medewerkers delen flyers uit - NH Nieuws / Dennis Mantz

De FNV-bijeenkomst vindt morgenochtend plaats op het parkeerterrein van FC Velsenoord, waar een tent wordt geplaatst. Vakbondsbestuurders zullen het personeel daar toespreken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!