Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Oud HFC Haarlem-verdediger Piet Huijg overleden

8 december 2019, 20.00 uur · Aangepast 8 december 2019, 22.53 uur · Door Redactie

HAARLEM - Voormalig profvoetballer Piet Huijg (bovenste rij, vierde van links) is op 68-jarige leeftijd na een ziekbed overleden. De verdediger voetbalde zijn gehele profcarrière voor HFC Haarlem.

Pro Shots/Voetbal International

Huijg speelde tussen 1970 en 1984 349 wedstrijden voor de roodbroeken. Hij maakte meerdere promoties en degradaties mee. Huijg was een ervaren kracht in het elftal van trainer Hans van Doorneveld dat begin jaren tachtig vier Europese wedstrijden speelde. In de thuiswedstrijd tegen Spartak Moskou (1-3) scoorde de voorstopper het enige Haarlemse doelpunt.

ANP/Koen Suyk

De lange verdediger runde ook zijn eigen sportzaak aan de Generaal Cronjéstraat in Haarlem-Noord. Zijn dochter nam die in 2013 van hem over. Aan de gevel van de winkel hangt een grote actiefoto van Huijg tijdens Haarlem - Ajax uit 1977.

Eind 2009 speelde hij nog met diverse oud-Haarlem-spelers mee in een benefietwedstrijd tegen Ajax in een poging HFC Haarlem van de ondergang te redden. Tevergeefs, de club ging anderhalve maand later alsnog failliet.

Huijg overleed afgelopen vrijdag en was al lange tijd ziek. Vanwege de ziekte van Alzheimer woonde hij in een verzorgingshuis.

Eind augustus maakte Frank Heinen in zijn rubriek Eindsignaal een reportage over Piet Huijg, clubicoon van HFC Haarlem.