Ga naar Content
West-Friesland

Medewerkster tankstation Bovenkarspel activeert onbedoeld brandalarm

8 december 2019, 09.30 uur
Door: Jouri Bakker · Foto: Inter Visual Studio/Daniëlle Rood

BOVENKARSPEL - Een medewerkster van een tankstation is Bovenkarspel heeft vanochtend onbedoeld de hulpdiensten gemobiliseerd. Ze toetste per ongeluk een verkeerde code in, waardoor het inbraakalarm werd geactiveerd en de mistgenerator de winkel binnen mum van tijd vulde. 

Foto: Inter Visual Studio/Daniëlle Rood

Dat gebeurde in het BP-tankstation aan de Florasingel, bevestigt de Veiligheidsregio tegenover NH Nieuws. Toen de rook uit de mistgenerator de rookmelder bereikte, ging het brandalarm af en werd de brandweer gealarmeerd. Omdat de brandweerkazerne om de hoek zit, waren ze snel ter plaatse, laat een woordvoerder weten.

Medewerker ingesloten

Eenmaal bij het tankstation bleek het al snel om loos alarm te gaan, al was er nog wel iets te doen voor de brandweerlieden. Vanwege het inbraakalarm was de winkel hermetisch vergrendeld en zat de medewerkster opgesloten in het met waterdamp gevulde winkeltje. Ze is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis.  

 

Foto: Inter Visual Studio/Daniëlle Rood

De vrijgekomen hoeveelheid rook heeft geen schade aangericht, benadrukt de Veiligheidsregio in een tweet. Het tankstation is op dit moment nog niet bereikbaar voor commentaar. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!