Basketballers Apollo niet opgewassen tegen Leiden

AMSTERDAM - De basketballers van Apollo hebben ook tegen Leiden geen punten weten te pakken. De Amsterdammers speelden een matig eerste kwart, waardoor er direct een ruime achterstand op het bord stond. Na veertig minuten basketball werd het uiteindelijk 81-100.

De ploeg van coach Patrick Faijdherbe gaf de wedstrijd eigenlijk weg in het eerste kwart. Deze werd verloren met 11-28, waardoor de Noord-Hollanders met de rust tegen een ruime achterstand aan moesten kijken (32-52).

Het derde kwart werd ruim gewonnen door Apollo (28-19), waardoor de marge terug werd gebracht tot elf punten. In het laatste deel van de wedstrijd leken de Amsterdammers die lijn nog even door te trekken, maar toch waren het de bezoekers die ook in het vierde kwart aan het langste eind trokken (21-29).

Door de 81-100 nederlaag blijft Apollo rode lantaarndrager in de Nederlandse Basketball League met twee punten.