Whatsapp

Sport

VIDEO: And then there was light in het stadion voor mogelijk duel AZ - Ajax

7 december 2019, 19.06 uur · Aangepast 7 december 2019, 19.24 uur · Door Redactie

ALKMAAR - De lichtmasten werden vandaag op het AZ-stadion getakeld. De Alkmaarse club speelt er op 15 december mogelijk tegen Ajax. Dit zou de eerste wedstrijd zijn sinds het dak instortte begin augustus.

Of er bij die wedstrijd ook publiek aanwezig mag zijn, beslist het gemeentebestuur van Alkmaar op dinsdag 10 december. "Onze organisatie en TNO zijn op dit moment nog steeds bezig om alle informatie te verwerken", meldde het college van B en W eerder.

AZ heeft te kennen gegeven dat zij de wedstrijd graag willen spelen, maar alleen met publiek. De KNVB houdt twee opties achter de hand in het geval de gemeente negatief besluit: de wedstrijd uitstellen of omruilen, zodat Ajax de 15e thuis speelt en later in het seizoen naar Alkmaar gaat.

Het dak van het stadion is inmiddels verwijderd, alleen boven de hoofdtribune is de overkapping nog intact. AZ zorgt nu voor tijdelijke voorzieningen, waardoor het stadion in principe weer kan worden gebruikt. "We hebben vertrouwen in de voortgang en kijken positief naar de uitkomst van de toetsing", aldus de gemeente Alkmaar.

Áls de wedstrijd wordt gespeeld, is er dus in ieder geval verlichting. 

Whatsapp