Vrouwen Ajax spelen gelijk in topper, VV Alkmaar ten onder tegen sc Heerenveen

AMSTERDAM - De Ajax Vrouwen hebben gelijkgespeeld in de Eredivisie Cup. In de topper tegen PSV werd het 1-1. VV Alkmaar ging met 3-2 onderuit in Friesland.

In de Eredivisie Cup, een laddercompetitie, wordt telkens over twee wedstrijden beslist of een ploeg promoveert of degradeert. Vrijdagavond werden de eerste duels gespeeld van de tweede ronde, volgende week worden de returns gespeeld.

PSV-Ajax

Al vroeg in de eerste helft wisten de vrouwen van Ajax op voorsprong te komen. Marjolijn van den Bighelaar brak goed door en schoof de bal in de korte hoek. Het was een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten van het veld. Tien minuten voor rust wist Joëlle Smits namens PSV de eindstand van 1-1 op het scorebord te brengen.

sc Heerenveen - VV Alkmaar

VV Alkmaar speelde een lastige wedstrijd in Heerenveen. Met rust stonden de Alkmaarders al met 3-0 achter. In de tweede helft speelden ze nog wel een sterkere wedstrijd en wisten ze nog terug te komen tot 3-2. Daarmee bleef de schade beperkt.