Telstar komt terug tegen NAC en speelt gelijk

VELSEN-ZUID - Telstar heeft gelijkgespeeld tegen NAC. In de eerste helft was het spel van de Velsenaren niet best, maar de ploeg van Andries Jonker kwam knap terug: 1-1.

Pro Shots / Vincent de Vries - Foto:

Telstar startte met een ongewijzigde opstelling ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Jong Ajax (2-3). Het trof met NAC een tegenstander die dit seizoen nog niet volgens de verwachting presteert. De ploeg van Ruud Brood wist de twee wedstrijden voor het treffen met Telstar wel te winnen.

NAC op voorsprong

De wedstrijd was nog geen zeven minuten onderweg toen de ploeg uit Noord-Brabant op voorsprong kwam. Door een diepe bal op de rechterflank kwam Arno Verschueren er namens de ploeg uit Breda snel uit.  Hij wist de bal met een lage voorzet bij Huseyin Dogan te krijgen, die met erg veel ruimte zijn vierde van het seizoen kon binnenschuiven.

Er volgden kansen aan beide kanten van het veld. In de 22e minuut was de thuisploeg erg dicht bij de gelijkmaker. Benaissa Benamar legde aan voor een vrije trap van een meter of twintig, maar hij krulde hem net aan de verkeerde kant van de kruising voor Telstar. De thuisploeg had het lastig in de rest van de eerste helft, maar er werd theegedronken met 0-1.

Telstar scoort

In het begin van de tweede helft volgde er dan toch iets beter voetbal. In de 53e minuut wist Shayne Pattynama bijna de stand gelijk te trekken namens Telstar. Hij zag zijn kopbal echter eindigen op het houtwerk waarna Verschueren de bal voor NAC kon wegwerken. Deze kans leek een soort wekker voor de ploeg van Andries Jonker. Marcus McGuane kon na een uur spelen zijn mannetje uitkappen op de rechterflank. Hij gaf een prima voorzet die prima werd ingetikt door Elayis Tavşan. Hij zorgde ervoor dat Telstar in de 59e minuut weer op gelijke hoogte kwam: 1-1.

De slotfase verliep rommelig en zenuwachtig. De grootste kans was voor de Velsenaren, die opnieuw het aluminium raakte. Een fraai schot van Bronkhorst spette uiteen op de lat.

Het bleef gelijk. Telstar staat tiende met 25 punten.

Telstar-trainer Andries Jonker baalt na de 1-1 tegen NAC - NH Nieuws

Wij spelen een prima wedstrijd. Ik heb weer genoten van mijn jongens, maar hebben maar één puntje.

Andries jonker

"Wij spelen een prima wedstrijd. Ik heb genoten van mijn jongens, maar je hebt maar één puntje", sprak een balende Andries Jonker na afloop.

Opstelling Telstar: Van der Maaten; Lynen (Bronckhorst/72), Benamar, Korpershoek, Berenstein, Pattynama (El Yaakoubi/85); Najah, Gilmour, McGuane; Tavşan (Plet/91), Kharchouch

Opstelling NAC: Olij; Verschueren, Riera, Rosler, Mashart (Filipović/67); Boussaidi, Dogan, Van der Gaag (Van Anholt/61); Ilić, Stokkers (Van Hooijdonk/78), Ilić