Ga naar Content
Gooi

Surprise! Malika is overdonderd door de uitnodiging voor het Dankjewel Diner

9 december 2019, 12.14 uur
Door: Rachel Morssink · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM - Malika Boumadkar-Boukhriss is een ware duizendpoot. Ze geeft Nederlandse les, is buurtbemiddelaar, actief in de wijk en ook nog eens raadslid in Hilversum. "Ze heeft een hart van goud en staat voor iedereen klaar. Echt iemand die een groot bedankje verdient!" 

Surprise voor Dankjewel Diner - NH Nieuws

Maar om haar te verrassen, is wel wat kunst- en vliegwerk nodig. Tijdens de Nederlandse les die ze geeft, lokken we Malika met een smoesje het lokaal uit. En als ze terugkomt: surprise! Applaus en bloemen van haar leerlingen. Want: Malika is van harte uitgenodigd voor het Dankjewel Diner van NH Radio op 17 december.

"Nou, wat geweldig! Dat had ik nooit verwacht," zegt Malika, die het er warm van krijgt. "Alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn hart en ik wil er helemaal niets voor terug. Maar dit is hartstikke leuk!"

Onmisbaar

Ze geeft de Nederlandse les als vrijwilliger bij werkervaringsbedrijf Heelo. "Die taallessen zijn echt mega-populair," vertelt Trynette van Gessel. "Er zitten meestal zo'n 25 leerlingen in de klas, met allerlei verschillende nationaliteiten. We krijgen vaak mensen aan de deur die speciaal voor Malika komen."

Volgens Trynette is het werk van Malika onmisbaar voor Hilversum. "Malika is een bijzonder mens omdat ze zoveel doet voor anderen. Ze werkt in het buurtcentrum, zit in het wijkberaad, is bemiddelaar. Ze staat voor iedereen open en heeft altijd een luisterend oor. En wat ze hoort neemt ze weer mee naar de gemeenteraad. Ze komt echt in actie voor mensen."

"Alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn hart en ik wil er helemaal niets voor terug"

Malika Boumadkar-Boukhriss, uitgenodigd voor dankjewel diner
Foto:

Ook haar leerlingen waarderen haar enorm. "Ze is heel lief voor ons en enorm geduldig," zegt Samira. "Ze legt het gewoon honderd keer uit of laat foto's zien om een woord toe te lichten." Qali beaamt dat: "Ik kom hier nu een jaar en ik leer zoveel van haar: spreken, lezen, schrijven. Vooral het dictee helpt enorm."

Gouden hart

Malika vindt haar vrijwilligerswerk heel vanzelfsprekend. "Dit is gewoon wie ik ben. En als je blije gezichten ziet, weet je waar je het voor doet. Maar zo bijzonder vindt het allemaal niet wat ik doe."

Gelukkig denken anderen daar anders over. "Ze heeft een groot gouden hart en ik hoop dat ze nooit meer bij Heelo weggaat," lacht Trynette. 

Diner
Het Dankjewel Diner is op 17 december in Amsterdam. Alles over de genomineerden en het diner vind je op deze pagina