Gooi

Veilig het nieuwe jaar in: Huizen neemt maatregelen

6 december 2019, 15.33 uur · Door Noes van den Heuvel

HUIZEN - Meer toezicht en handhaving, vuurwerkvrije zones en informatie over vuurwerk aan jongeren en ouders. Dat zijn onder andere maatregelen die de gemeente gaat invoeren om veilig het nieuwe jaar in te gaan. 

Adobe Stock

Door de maatregelen te nemen, wil de gemeente Huizen de jaarwisseling voor iedereen prettig laten verlopen. Ze beginnen vanaf 14 december met meer toezicht en handhaving rond het centrum. Tijdens oudjaarsdag en -nacht wordt de inzet verdriedubbeld. 

Vuurwerkvrije zones

Dit jaar zijn er in Huizen twee vuurwerkvrij zones. Winkelcentrum Oostermeent en wintercentrum en scholencomplex Holleblok. Hier is het niet toegestaan om tussen 31 december 2019 18.00 uur en 1 januari 2020 02.00 uur vuurwerk af te steken. Ook hier zal extra handhaving en toezicht zijn.  

Bewustwording

Op alle basisscholen in Huizen geeft de brandweer lessen over vuurwerk. Op alle middelbare scholen wordt er voorlichting gegeven door Halt over meer bewustwording van de regels, vuurwerkoverlast voor oudere en dieren en de vernieling van bijvoorbeeld prullenbakken.

Vanaf vandaag worden er al afvalbakken weggehaald in de parken en op de stranden. Later in de maand worden ook de afvalbakken in alle winkelcentra weggehaald. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!