Ga naar Content

LIVE NH Sport: Ajax - Willem II, Telstar - NAC Breda en FC Eindhoven - FC Volendam

AMSTERDAM - Het gebeurt niet heel vaak dat we Ajax op de vrijdagavond in actie zien. Vanavond gebeurt dat in de Johan Cruijff ArenA tegen Willem II. In de eerste divisie staan Telstar - NAC Breda en FC Eindhoven - FC Volendam op het programma. Uiteraard zijn deze duels live te volgen op de radio bij NH Sport.

Foto: ProShots/Thomas Bakker

Met andere woorden Sinterklaas heeft het land verlaten, maar het heerlijk avondje moet nog komen! Wedstrijden van Ajax zijn de laatste tijd natuurlijk sowieso om van te smullen. Dat staat dan nog los van de uitmuntende prestaties die trainer Erik ten Hag kan overleggen. Met Willem II treft de koploper de verrassende nummer vier van de eredivisie. De aftrap is om 20.15 uur en Rob Wanst verzorgt het wedstrijdcommentaar.

Lees ook

FC Eindhoven - FC Volendam
Het zou zomaar kunnen dat FC Volendam vanavond een feestje kan vieren. Als alles goed valt, kan de ploeg van trainer Wim Jonk de tweede periodetitel mee naar huis nemen.

De Volendammers moeten dan zelf winnen bij FC Eindhoven en de concurrenten sc Cambuur en NEC moeten punten morsen. Mocht Jong Ajax boven FC Volendam eindigen dan gaat het play-off ticket alsnog naar FC Volendam. 

Of je nou tegen de bovenste of de onderste speelt, elk team is lastig.

Wim jonk

Tegenstander FC Eindhoven staat weliswaar niet hoger dan de dertiende plaats, maar haalde verreweg de meeste punten in het eigen stadion. Jonk: "Of je nou tegen de bovenste of de onderste speelt, elk team is lastig. Je zal vol overgave en concentratie moeten spelen."

Bij FC Volendam keert Boy Deul na meer dan een half jaar blessureleed terug in de selectie. Jelle Duin en Zakaria el Azzzouzi ontbreken.  De aftrap in het Jan Louwersstadion is om 20.00 uur. Je verslaggever in Noord-Brabant is Edward Dekker.

Tekst gaat verder onder de video

Periodetitel binnen handbereik voor FC Volendam - NH Nieuws

Telstar - NAC Breda
Met een fitte selectie gaat Telstar vanavond het gevecht met NAC Breda aan. De gevallen eredivisionist vinden we terug op een tikkie tegenvallende vierde plaats met dertig punten. Telstar staat tiende met zes punten minder.

We hebben het door de vingers laten glippen.

Andries jonker

Trainer Andries Jonker verwacht het NAC meer dan lastig te kunnen maken. "Ik heb de beelden tegen Jong Ajax teruggezien (2-3 verloren, red.). Prima gespeeld, maar geen punten. We hebben het door de vingers laten glippen." Dat wil de trainer niet nog een keer laten gebeuren. 

Telstar - NAC Breda begint vrijdagavond om 20.00 uur. Thomas Brood doet verslag vanuit Velsen-Zuid. Oud-voetballer Benjamin van den Broek zit als analist naast hem op de tribune. 

Lees ook

Elke vrijdagavond vanaf 19.00 uur hoor je alles over de eerste divisie bij NH Sport. Met als presentatoren Rob Mooij en Stef Swagers. Reacties? Mail naar [email protected] en kijk ook eens op  onze facebookpagina of twitteraccount: @NHSport_