Gooi

Waardevol bankje van graf overleden zoon gestolen: "Harteloos en respectloos"

6 december 2019, 10.37 uur · Aangepast 6 december 2019, 11.58 uur · Door Noes van den Heuvel

Whatsapp

BUSSUM - De familie van de Hilversumse Wesley van den Akker is diepbedroefd. Voor de zoveelste keer is er iets van het graf van hun overleden zoon gestolen, dit keer een bankje. Moeder Edith kan er niet bij dat mensen hiertoe in staat zijn. "Harteloos en respectloos om zoiets mee te nemen."

"Ik heb al meerdere aangiftes bij de politie gedaan, omdat er vaker wat is gestolen van het graf", vertelt een emotionele Edith van den Akker telefonisch aan NH Nieuws. 

Het bankje heeft veel emotionele waarde voor de familie. "Het is gemaakt door de buurman van mijn schoonmoeder. Hij moest nog één keer in de lak, maar de buurman overleed voordat hij het kon afmaken. Hierdoor heeft het bankje nóg meer waarde voor ons", aldus de moeder. 

Quote

"Degene die het bankje heeft gestolen, heeft geen idee wat voor impact dit op ons heeft"

edith van den akker, moeder van overleden wesley

Camera's

De begraafplaats is een openbare plek waar iedereen mag komen. Edith heeft van de begraafplaats te horen gekregen dat het te privacygevoelig zou zijn om er camera's op te hangen. In een poging dieven te betrappen, heeft de politie eerder wel eens 'lokartikelen' geplaatst, gaat Edith verder. "Maar dit heeft nooit wat opgeleverd."

Het is voor de familie een lastige maand, want hun zoon is in de maand december (Eerste Kerstdag, 2011) overleden. "Nu gebeurt er in deze maand ook nog zoiets lafs. Ik hoop dat de dader het bankje gewoon terugzet. Dan zijn we al blij. Deze man of vrouw heeft geen idee wat voor een impact dit op ons heeft", vertelt de moeder in tranen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Whatsapp