Ga naar Content

Teleurgestelde Van Galen weg bij AZ: "Ik vertrek via de achterdeur"

ALKMAAR - Een van de meest kleurrijke AZ'ers is bij de club vertrokken. Barry van Galen, oud-speler en na zijn actieve carrière scout, is niet langer werkzaam voor de Alkmaarse club. "Ik had er geen plezier meer in. Bij AZ is data bepalend en niet de scout", aldus Van Galen.

Foto: Pro Shots / Ed van de Pol

Van Galen speelde tussen 1997 en 2006 meer dan 250 wedstrijden voor de Alkmaarders en werd in die periode de oudste Oranje-debutant. Bondscoach Marco van Basten liet hem in 2004 op 34-jarige leeftijd meespelen in de interland tegen Andorra.

Voor Van Galen werd in 2006 samen met Michael Buskermolen een afscheidswedstrijd georganiseerd in de Alkmaarderhout. Het was tevens het afscheid van het oude stadion.

In het nieuwe stadion kreeg de aanvallende middenvelder, die altijd in was voor een geintje, zijn eigen bar. Van Galen werd nadat hij gestopt was met voetballen opgenomen in de scoutingstaf van AZ. In totaal was hij 23 jaar achtereen bij AZ in dienst.

Ik baal heel erg, want ik ga via de achterdeur weg.

barry van galen

"Ik had graag de 25 jaar gehaald, maar op deze manier lukt dat niet. Ik baal heel erg, want ik ga via de achterdeur weg. Ik wilde wel blijven, maar ga niet mijn hand ophouden. Ik moet voldoening uit mijn werk halen", zei Van Galen.

Wat Barry van Galen nu gaat doen weet de geboren Haarlemmer nog niet. 

AZ was niet bereikbaar voor commentaar.