Ga naar Content

Gerelateerde videos

Sint Nicolaas Genootschap richt stichting op voor behoud intocht Sinterklaas

DEN HELDER - Ook volgend jaar kan Sinterklaas weer aanmeren in Den Helder. Het Sint Nicolaas Genootschap heeft daarvoor een speciale stichting opgericht. Helderse ondernemers durven het niet meer aan een intocht te organiseren sinds de Zwarte Pieten-discussie. Maar, vindt het Sint Nicolaas Genootschap: "In een havenstad als Den Helder hoort gewoon een intocht te zijn."

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

De intocht van Sint Nicolaas in Den Helder is ondanks de protesten in het land zonder problemen verlopen, maar het wordt steeds lastiger, zegt Peter Reenders van het Sint Nicolaas Genootschap: "Ondernemers hebben de intocht jarenlang georganiseerd. Er komen vanuit de gemeente steeds meer regels en veiligheidseisen en ondernemers willen die verantwoording niet meer."

Dat zou betekenen dat er geen intocht meer komt. Reenders: "Wij vinden dat Sinterklaas gewoon ook in Den Helder moet aankomen. Daarom hebben wij besloten een stichting op te richten en het zelf te organiseren. En we gaan zo snel mogelijk aan de slag." 

"We volgen de discussie en wij blijven gewoon Zwarte Pieten leveren"

Peter reenders - sint nicolaas genootschap

Sint Nicolaas kwam hoogstpersoonlijk mee naar de notaris voor de oprichting van de Stichting Intocht Sinterklaas Noordkop. Hij is erg blij met het initiatief: "Mooi toch, juist op deze dag, 5 december, dat zo'n acte ondertekend wordt, waarmee we de intocht in Den Helder proberen te behouden."

Volgend jaar, 14 november 2020, meert Sint Nicolaas weer aan in de haven van Den Helder. "En jullie zijn van hart welkom." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!