Ga naar Content

Dorus de Vries voor een paar dagen keeperstrainer bij Telstar

VELSEN-ZUID - In de technische staf van Telstar is tijdelijk een nieuw gezicht opgedoken. Oud-doelman Dorus de Vries neemt tijdelijk de taken van keeperstrainer Cor Varkevisser over. Laatstgenoemde heeft last van zijn rug.

Varkevisser kan nog wel tijdens de wedstrijden op de bank zitten, de rest neemt De Vries voor zijn rekening. Of hij op lange termijn ook een toekomst als keeperstrainer voor zich ziet? "In eerste instantie niet", zegt de man die met Celtic ooit vier wedstrijden in de Champions League keepte. 

Foto:

Cursus

Afgelopen zomer hing De Vries zijn handschoenen aan de wilgen. Tegenwoordig volgt de 38-jarige Beverwijker twee opleidingen, waaronder de trainingscursus. "Ik probeer nog te ontdekken of het trainersvak me wat lijkt."

Carrière

De Vries stond tussen 1999 en 2003 bij Telstar onder de lat. Daarna vertrok hij naar ADO Den Haag. Via het tweede niveau in Schotland bellandde De Vries in 2007 bij het Welsche Swansea City. In de jaren die volgden zou De Vries nog voor Wolverhampton Wanderers, Celtic en Nottingham Forest uitkomen.