Ga naar Content
Haarlem

Ouderen repeteren voor Songfestival: "Ik ga alles geven wat ik kan"

4 december 2019, 19.14 uur · Aangepast 5 december 2019, 10.49 uur
Door: Dennis Hoogeveen · Foto:

DIEMEN - Zestien finalisten van het Ouderensongfestival repeteerden vandaag in schuilkerk De Hoop. Zaterdag strijden ze om de titel in het Amsterdamse DeLaMar theater. Vandaag waren er zenuwen te bespeuren bij de deelnemers uit de regio Haarlem: "Het is toch anders dan thuis."

Deelnemers uit Haarlemse regio doen mee aan Ouderensongfestival - NH Nieuws

Jo Ann Edelenbos uit Haarlem en Heemstedenaar Paul Herber repeteerden vlak na elkaar. De akoestiek in De Hoop laat te wensen over, vindt de deelneemster uit Haarlem. "Je kunt jezelf heel slecht horen, de ruimte wordt snel gevuld met al die instrumenten." Toch is ze tevreden over de repetitie. "Het ging eigenlijk prima, ik ben klaar voor zaterdag."

Afleiding

Herber is ook tevreden met zijn optreden. "Het is anders dan thuis. Hier komt er allerlei afleiding bij: mensen die in de zaal zachtjes met elkaar praten, het orkest dat nog aan het inspelen is, maar het ging erg goed."

Voor de Heemstedenaar is het al de vierde keer dat hij meedoet. "Vorig jaar strandde ik in de halve finale, en daar was ik toch wel teleurgesteld over. Je wil natuurlijk zo ver mogelijk komen, anders doe je niet mee lijkt me."

Daar is Edelenbos het mee eens, maar ze benadrukt ook het plezier van meedoen. "Het is voor mij de eerste keer dat ik meedoe, ik heb ontzettend veel zin in de finale. Dan sta ik daar straks op het grote podium. En ik ga alles geven wat ik kan."

Zaterdag beslist een vakjury wie zich winnaar van het Ouderensongfestival mag noemen. Voor het zover is, mogen ze in het DeLaMar theater nog één keer oefenen. "Dit was dus niet de generale repetitie", concludeert Edelenbos. "Maar een beetje spannend is het wel."

Lees ook