Ga naar Content
Gooi

Hilversumse snackbar en supermarkt waarschijnlijk overvallen door dezelfde daders

4 december 2019, 17.17 uur · Aangepast 2 maart 2020, 22.48 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM - De twee mannen die twee weken geleden een gewapende overval pleegden op de Hilversumse Attent-supermarkt worden ook verdacht van de overval op snackbar Röling Automatiek. Dat bevestigt de politie in Bureau NH.

Update 2 maart 2020 : Dit onderwerp is op 4 december 2019 in de uitzending van Bureau NH geweest. Er kwam zeer bruikbare informatie binnen n.a.l.v. deze uitzending. De politie meldt nu dat er onlangs twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om een 17- jarige en een 18- jarige man uit Huizen.

Opgelost_BNH - Bureau NH

De eerste overval van het tweetal was twee weken geleden, op donderdagavond 21 november. De twee mannen stormden 's avonds de snackbar binnen en dreigden met een mes en een pistool. Ze dwongen de medewerkster de kassa open te maken. Vervolgens gristen ze het geld uit de kassa mee. 

De overval op de Attent-supermarkt was vier dagen later. Ook hier stormden twee mannen de supermarkt binnen om vervolgens onder bedreiging van twee messen een medewerkster te dwingen geld te geven. Ze sloegen met een onbekend geldbedrag op de vlucht. 

Vooral de tweede overval van het tweetal was erg laf. De Attent-supermarkt aan de Minckelersstraat wordt grotendeels gerund door mensen met een verstandelijke beperking. De overval leidde tot veel woede bij buurtbewoners.

Overeenkomsten

Volgens de politie tonen de twee overvallen veel overeenkomsten. "Tot twee keer toe gaat het om twee jonge kleine tengere mannen. Ze dragen dezelfde kleding en ze gebruiken dezelfde wapens en slaan ook op dezelfde manier toe", zegt politiewoordvoerder Shirien Elsaid in Bureau NH. 

Het onderzoek naar de twee overvallen loopt nog. De politie hoopt dat mensen meer weten over één van de twee overvallen en de mannen van de camerabeelden herkennen.

Verdachten vrij

Opvallend genoeg werden er vlak na de overval op de Attent-supermarkt twee verdachten aangehouden die ondertussen vanwege gebrek aan bewijs al weer op vrije voeten zijn. 

🚓 Weet jij meer over deze zaak?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000. Bekijk alle zaken uit Bureau NH hier terug.