Sport

NL
V

Volgende week pas duidelijkheid over thuiswedstrijd AZ tegen Ajax

4 december 2019, 13.39 uur · Aangepast 4 december 2019, 14.02 uur · Door Redactie

ALKMAAR - De gemeente beslist volgende week of de wedstrijd tussen AZ en Ajax op 15 december in het eigen stadion gespeeld kan worden en zo ja, onder welke omstandigheden. Dat heeft de gemeente Alkmaar aan NH Nieuws laten weten. AZ heeft inmiddels de gevraagde gegevens aan de gemeente verstrekt.

Pro Shots / Koen Laureij

Zondag 15 december zou het de eerste keer kunnen zijn dat de Alkmaarse club weer in het eigen stadion kan spelen. Na het instorten van een deel van het dak speelde AZ haar meeste thuiswedstrijden in Den Haag.

AZ had vorige week van de gemeente een paar dagen extra de tijd gekregen om informatie aan te leveren, die de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de eredivisie mogelijk moet maken in het eigen gehavende stadion in Alkmaar.

Quote

Volgende week beslist de gemeente of er in het eigen stadion gespeeld mag worden.

Woordvoerder gemeente alkmaar

"Wij hebben alles aangeleverd", laat een woordvoerder van de club vandaag weten. De gemeente wilde onder meer nog weten of verbinding tussen de hoofdtribune en het hoofdgebouw goed verankerd is. Ook moeten 'sleufgaten' die in het stadion zitten dichtgelast zijn.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn alle aandachtspunten door AZ opgepakt. "Die worden nu door de gemeente bekeken. Volgende week beslist de gemeente of er in het eigen stadion gespeeld mag worden." Als alles aan de normen voldoet dan kan er publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn.

AZ - Ajax staat zondagmiddag 15 december om 16.45 uur op het programma.