Gooi

NL
V

Hilversumse verdachte van zware mishandeling van Muider tijdens feestje voorlopig vrij

4 december 2019, 10.21 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De Hilversummer die er van wordt verdacht afgelopen zomer op een feestje een Muider flink te hebben toegetakeld met een schaar, mag het vervolg van zijn proces op vrije voeten afwachten. Dat heeft de rechter bepaald. 

Adobe Stock

De Hilversummer, een 26-jarige man, zou afgelopen augustus op een feestje aan de Hilversumse Stad en Landestraat ruzie hebben gekregen met het slachtoffer, een man van 22 jaar uit Muiden. Volgens het Openbaar Ministerie kregen de twee tijdens het feestje ruzie over een telefoon, al wordt ook gezegd dat de ruzie ontstond na een rotopmerking van de verdachte over de zus van het slachtoffer. Andere feestgangers konden het tweetal uit elkaar halen.

Op het moment dat de twee besloten naar huis te gaan, liep de verdachte met een schaar op het slachtoffer af. Toen onstond er weer een gevecht en zou de verdachte hebben toegeslagen. Het slachtoffer werd flink toegetakeld en moest uiteindelijk naar het ziekenhuis. Daar waren meer dan 45 hechtingen nodig om de wond te dichten. 

De verdachte ontkent nog steeds wat met het voorval te maken te hebben. Over wie wel verantwoordelijk is voor het toetakelen van het slachtoffer wil hij niets zeggen. 

Op vrije voeten

De Hilversummer moet zich eind februari voor de rechter verantwoorden. Hem wordt poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd. De verdachte mag de rechtszaak op vrije voeten afwachten. De rechtbank heeft dat besloten omdat de kans bestaat dat de verdachte langer in voorarrest komt te zitten dan zijn eventuele straf. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!