Ga naar Content

Ajax zonder Promes tegen Willem II; Labyad dit jaar niet meer in actie

Ajax kan vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Willem II niet beschikken over Quincy Promes. De aanvaller heeft aan het uitduel met FC Twente van zondag een spierblessure aan zijn onderbeen overgehouden.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Promes (27) heeft in de eredivisie al tien keer gescoord en daarmee is hij topscorer van de regerend landskampioen. In de Champions League was hij al vier keer trefzeker.

Labyad en Neres
Zakaria Labyad is in ieder geval de komende tijd uit de roulatie met een knieblessure. "De verwachting is dat hij in 2019 en een lange tijd van 2020 niet meer in actie gaat komen voor Ajax", aldus trainer Erik ten Hag zondag na de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente (2-5).

De knie van Labyad is inmiddels onderzocht en er is gekozen voor een behandeling van fysiotherapie en rust, zo meldt de club. Ajax verwacht in januari met een update te komen.

Ook buitenspeler David Neres is tot de winterstop uitgeschakeld.

Komende wedstrijden
Ajax treedt volgende week dinsdag in de Champions League aan tegen Valencia. De koploper van groep H heeft aan een punt voldoende om te overwinteren op het hoogste Europese niveau.

Ajax - Willem II begint vrijdag om 20.15 uur.