Ga naar Content

Tweede Kamer wil dat door ongelukken geplaagde N9 wordt aangepakt

JULIANADORP - De CDA-motie om te onderzoeken hoe de provinciale weg N9 tussen Alkmaar en Den Helder veiliger kan worden gemaakt, is vanmiddag met brede steun aangenomen in de Tweede Kamer.

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Dat schrijft onze mediapartner Regio Noordkop. De Tweede Kamer gaat de ongevallen op de N9 onderzoeken en kijkt wat er aan de weg kan worden gedaan om het veiliger te maken.

Een delegatie van de Helderse CDA-fractie was vandaag naar Den Haag gegaan om het belang van de motie en de regio te benadrukken 'met wie we maar te spreken kregen', aldus fractievoorzitter Harmen Krul. "Fantastisch dat het is gelukt, de motie kreeg steun van vrijwel alle partijen, dus dat is heel positief."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Kamer heeft volgens Krul met het aannemen van de motie toegezegd dat er maatregelen moeten komen om de veiligheid van de N9 te verbeteren. "Er wordt niet gekeken óf er iets moet worden gedaan, maar dát er iets moet worden gedaan aan de weg."

Daarmee komt een verbreding of verdubbeling van de N9 dichterbij, vindt Krul. "Garanties heb je uiteraard nooit, maar we zijn nog nooit zo dichtbij een verbreding geweest."

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook