Ga naar Content
Alkmaar

Bomen Alkmaarderhout voorbereid op verhuizing voor nieuw ziekenhuis

3 december 2019, 16.23 uur
Door: Redactie · Foto:

ALKMAAR - Op het terrein van de Noordwest Ziekenhuisgroep in de Alkmaarderhout is gestart met de voorbereidingen van het verplaatsen van 19 bomen. Daarmee wordt ruimte gemaakt voor de verbouwing van het ziekenhuis. 

Medewerkers van de Nationale Bomenbank Noord-Holland graven een sleuf om elke boom en daarna worden ze gesnoeid en ingepakt. Volgens bedrijfsleider Peter Heijman doen de bomen daarna bijna alles zelf. "Ze worden ingepakt en dan gaan ze zelf aan de gang om een mooie, compacte kluit te maken", vertelt Heijman aan mediapartner Alkmaar Centraal.

Bomen Alkmaarderhout voorbereid op verhuizing - Alkmaar Centraal

De 19 bomen verhuizen volgend jaar, zodra de vergunning onherroepelijk wordt, naar een andere plek op het terrein. Stichting Red de Hout is inmiddels een petitie gestart tegen de vergunning. Die betreft namelijk ook de kap van 74 bomen op het ziekenhuisterrein en 35 stuks ernaast.

Noordwest belooft dat al deze bomen één op één kwalitatief gecompenseerd worden, en ook dat aanwezige vleermuizen ontzien worden, maar dat stemt de stichting, die al langer bezwaar maakt tegen de impact van de bouwplannen op het stadspark, niet tevreden.

Lees ook