Ga naar Content

Ajax komt en dat is aan alles te merken bij Telstar: 1600 man op extra tribune

VELSEN-ZUID - Het Rabobank IJmond-stadion van Telstar is vandaag met 1600 zitplaatsen uitgebreid. Daardoor kunnen op 18 december 5200 mensen naar de bekerwedstrijd tegen Ajax komen. Er zijn geen kaartjes meer.

Foto: Joeri Leenaars

De stoeltjes zijn geplaatst op de oude noordtribune, waardoor aan alle vier de zijden van het stadion mensen zitten. De nu al gedenkwaardige wedstrijd krijgt daardoor een decor dat past bij een ouderwetse bekerkraker. "Prachtig", kijkt stadion-manager Joeri Leenaars trots om zich heen. "Hier doe je het voor."

Prachtig, hier doen we het voor.

stadion-manager joeri leenaars

Tribune Telstar - NH Nieuws

In 1978 speelde Telstar voor het laatst een officiële wedstrijd tegen het eerste team van Ajax. Het was het laatste seizoen van de Witte Leeuwen in de Eredivisie. De voorbereidingen waren destijds simpeler. Er worden tegenwoordig hogere eisen gesteld aan de veiligheid.  Gemeente, KNVB, politie en brandweer kijken constant mee.

Historisch

Leenaars: "Er is steeds overleg met alle partijen. Dat verloopt heel prettig. Daardoor kijken we met een gerust hart uit naar de wedstrijd. Het is nu alleen nog de puntjes op de i zetten. En winnen natuurlijk. Pas dan is de wedstrijd wat mij betreft echt historisch." 

De bouw van de extra tribune is waarschijnlijk donderdag klaar waardoor er al vrijdagavond tegen NAC mensen op kunnen zitten.