Ga naar Content

Telefoon dodelijk slachtoffer aanrijding Plesmanlaan in Amsterdam spoorloos

AMSTERDAM - De telefoon van de 59-jarige man die vrijdagavond om het leven kwam bij een aanrijding op de Plesmanlaan in Amsterdam Slotervaart is verdwenen. De familie van het slachtoffer hoopt dat de smartphone snel wordt gevonden, omdat er veel foto's en telefoonnummers in opgeslagen zijn.

Foto: AT5

Het slachtoffer kwam afgelopen vrijdagavond, nadat hij vanuit zijn werk op Schiphol naar huis fietste, in botsing met een auto toen hij de rijbaan wilde oversteken. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed een dag later.

Samsung J5

De smartphone die hij bij zich had, een Samsung J5 in een zwarte flipcover, is na de aanrijding niet bij hem aangetroffen. "We hebben het de politie gevraagd en het ambulancepersoneel, maar niemand heeft de telefoon gevonden", zegt de dochter van de man.

"Het is voor ons heel belangrijk dat de telefoon terugkomt, want alle telefoonnummers, ook die van familie in het buitenland, staan erin", vertelt ze. "Het is heel dierbaar voor ons. Het is ook een van de weinige dingen waar nog foto's in staan. We hebben geen idee waar de telefoon kan zijn. De telefoon ligt niet op zijn werk. Hij was altijd zo nauwkeurig, hij was nooit iets kwijt. Na de aanrijding had hij zijn portemonnee wel op zak."

Metaaldetector

Familieleden hebben rond de plek van de aanrijding met een metaaldetector naar de telefoon gezocht. Ook agenten hebben in de omgeving gezocht, maar de telefoon is nog steeds spoorloos. "We willen iedereen die een Samsung J5 heeft gevonden vragen zich te melden", zegt de dochter.

Wie na vrijdagavond een Samsung J5 heeft gevonden, kan dat via NH Nieuws aan de familie laten weten. NH Nieuws is bereikbaar via Whatsapp op 0630093003!