Ga naar Content

Hilversums raadhuis decor van eerste Nederlandse talkshow met blinde presentator

HILVERSUM - Het is uniek: voor het eerst wordt vandaag een talkshow gepresenteerd door een blinde presentator. De eer is aan de cabaretier Vincent Bijlo die op de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking (Wereld Gehandicapten Dag) in het raadhuis van Hilversum een talkshow presenteert voor mediaplatform Spreekbuis.nl.

Foto: Spreekbuis

Vincent Bijlo praat in de talkshow met Rick Brink, de door televisiekijkers gekozen eerste 'Minister van Gehandicaptenzaken'.

Het tweetal praat over de toegangelijkheid van de mediawereld, zowel voor als achter de schermen, voor mensen met een handicap. Volgens Brink zijn mensen met een beperking veel te weinig zichtbaar en hoorbaar. Ze staan, goede bedoelingen van overheid en bedrijfsleven ten spijt, nog veel te vaak aan de kant.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vincent Bijlo beaamt dat. "Het wordt tijd dat de media werk gaan maken van inclusiviteit, zowel op als achter de schermen. Gehandicapten in beeld zijn meestal alleen maar toegestaan als je geld aan ze kunt donderen, dat moet veranderen. Ze worden vaak geprofileerd als slachtoffers, ze moeten daders worden", zegt hij.

Toegankelijkheid Mediapark

Los van het feit dat het Hilversumse raadhuis als decor van de talkshow dient, krijgt HIlversum meer aandacht in het programma. Zo wordt onder meer gesproken over de toegankelijkheid van het Mediapark en vertelt een medewerker met een beperking hoe hij zich daar, ondanks zijn handicap optimaal kan inzetten. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!