Ga naar Content

Scanauto gaat parkeercontroles uitvoeren in Hoorn

HOORN - De gemeente Hoorn start deze week met een scanauto voor parkeercontroles. Tot nu toe werden alle controles handmatig gedaan door handhavers.

Archieffoto van een scanauto - Foto: Flickr FaceMePLS

Door middel van de scanauto kunnen meer auto's worden gecontroleerd en zou dit helpen om de parkeerruimtes eerlijker te verdelen en de parkeerdruk te verminderen. De gemeente hoopt ook dat de scanauto er toe leidt dat mensen altijd gaan betalen. 

Een dubbele check

De scanauto rijdt vanaf deze week, voor een proefperiode tot en met maart 2020. De auto scant de kentekens met een camera en gaat door gebieden rijden waar vergunningen van kracht zijn of waar betaald moet worden geparkeerd. 

Als uit de scan blijkt dat iemand niet betaald heeft, komt een parkeercontroleur dit nog extra checken bij de auto. Elke melding wordt nagelopen om ook te voorkomen dat de automobilist niet toevallig op dat moment bij de automaat stond of iemand wilde afzetten. 

Waarschuwing

Tijdens de proef worden er ook waarschuwingen uitgedeeld in de eerste week, zodat mensen kunnen wennen aan de nieuwe controles. Daarna volgen er wel boetes als iemand nogmaals niet betaald. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!