Ga naar Content

Hackende ex-VVD'er voor de rechter om diefstal naaktbeelden BN'ers

De Almeerse hacker die vorig jaar tegen de lamp liep nadat onder andere een 32-jarige vrouw uit Zwanenburg aangifte had gedaan, moet zich vandaag en morgen voor de rechter verantwoorden. 

Foto: AdobeStock

Mitchell van der K. werd in februari 2018 opgepakt nadat was gebleken dat vanaf zijn ip-adres  e-mail-, iCloud- en chat-accounts van bijna tweehonderd vrouwen waren benaderd.

Bij tientallen accounts, waaronder die van BN'ers Fatima Moreira de Melo (oud-hockeyster) en Laura Ponticorvo (vlogster), zou hij erin zijn geslaagd binnen te komen, om vervolgens erotisch getinte foto's en video's te stelen en die op internet te publiceren.

Lees ook

Het balletje ging rollen nadat een 32-jarige vrouw uit Zwanenburg (voor zover bekend geen BN'er) aangifte had gedaan van computervredebreuk.

Bekentenis

Van der K. heeft eerder bekend dat hij naaktbeelden had gestolen uit de computers van onder andere enkele bekende Nederlanders door hun wachtwoorden te kraken. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem onder meer van grootschalige computervredebreuk, gepleegd tussen medio 2014 en eind 2017.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte op zijn computers, telefoons en op gegevensdragers 30.000 privébeelden van derden had. Zeker dertig van hen deden aangifte. De politie kon niet alle slachtoffers identificeren.

De verdachte was destijds kandidaat-raadslid voor de VVD in Almere. De VVD zette hem in 2018 meteen uit de partij toen de verdenkingen bekend werden. "

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!