Start van hoofdcontent

OBDAM

nl

Wooncentrum naast afgebrande pand Obdam bleef 'gelukkig gespaard': "We hadden recent een evacuatie geoefend"

2 december 2019, 19.57 uur
Door Redactie · Foto: Brand Obdam - verzorgingshuis Horstenburgh

OBDAM - De brand bij het voormalig gemeentehuis hield de bewoners en medewekers van woonzorgcentrum De Horstenburgh gisteren bezig. De gebouwen staan op nog geen twintig meter afstand van elkaar, daarom werden gisteravond voorbereidingen getroffen voor een eventuele evacuatie van de Horstenburgh. Alles en iedereen stond klaar, maar een ontruiming hoefde uiteindelijk niet te gebeuren. 

Buren over de brand in Obdam - NH Nieuws

Drie verdiepingen, één lift en 43 bewoners. Het leek een monsterklus te worden, maar de voorbereidingen zijn volgens Evelien Hartstra van Wilgaerden goed en rustig verlopen. Om half zes zat iedereen met een kopje koffie klaar in het restaurant. "Zo hebben we vanuit het raam de situatie met elkaar kunnen bekijken. Al met al veel rooklucht in de locatie, maar gelukkig niet zo veel dat we hoefden te ontruimen."

Recente brandoefening

De medewerkers hebben in september nog een oefening gedaan met de brandweer van Obdam, zo vertelt Hartstra. "Ik kan zeggen dat dat wel heeft bijgedragen dat we eind september de puntjes op de 'i' konden zetten. Dat heeft denk ik heel veel voordelen gehad in de communicatie met de hulpdiensten, maar ook in de rust bij de medewerkers."

De rookontwikkeling richting De Horstenburgh werd continu in de gaten gehouden. In het restaurant was het ondertussen afwachten op een seintje dat iedereen weer naar de kamer kon, dat was uiteindelijk om half acht. Buiten is de brandweer nog doorgegaan met blussen tot ongeveer half elf. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!