Ga naar Content

Lammers over kombochten Zandvoort: "Een compleet nieuwe mindset"

ZANDVOORT - Vol trots presenteerde sportief directeur Jan Lammers dinsdagochtend twee gloednieuwe kombochten op het circuit van Zandvoort. Het vernieuwde parcours moet de baan in mei 2020 gereedmaken voor de eerste Formule 1 GP in 35 jaar. Volgens de oud-coureur maken de bochten het parcours niet alleen spectaculairder, maar ook interressanter.

Foto: VolkerWessels

Kombochten zijn bochten met een schuine helling, die je ook op een wielerpiste ziet.

De geboren Zandvoorter ziet voldoende uitdaging voor de coureurs.  "Ik denk dat er een heleboel jongens zijn die hier naartoe komen om het parcours te bestuderen. Het is een compleet nieuwe mindset. De jonge coureurs kennen alle moderne racebanen, maar een kombaan hebben ze nog niet bij de hand gehad."

Lees ook

Monaco als voorbeeld

Lammers weert de kritiek dat de race in Zandvoort door een gebrek aan ruimte niet spannend kan worden. "De meest populaire Grand Prix op de kalender van de Formule 1 is Monaco. Als je ergens niet kan inhalen, is het Monaco wel. Een spannende race hangt van meer dingen af dan alleen maar inhalen", zegt Lammers, die een ander voorbeeld paraat heeft. "Dit weekend werd Abu Dhabi verreden. Daar kun je heel goed inhalen, maar toch hebben we een saaie race gezien."