Start van hoofdcontent

ZAANSTAD

nl

Primeur: Zaanse bruggen kleuren geel om ongevallen te voorkomen

2 december 2019, 17.30 uur · Aangepast 3 december 2019, 10.47 uur · Door Redactie

Na twee ongelukken waarvan een met dodelijke afloop bij de Zaanse bruggen , kleurt de stad de beweegbare delen van haar bruggen geel. Dit moet gebruikers duidelijk maken dat ze zich in de gevarenzone bevinden als de brug opengaat. Zaanstad is de eerste gemeente in Nederland die deze maatregel treft.

Zaanse bruggen kleuren geel - NH Nieuws

"Het is nodig, omdat er mensen zijn die het niet zo nauw nemen met onze maatregelen", laat wethouder Gerard Slegers weten aan NH Nieuws.  Zaanstad neemt een aantal veiligheidsmaatregelen rond de bruggen, nadat er uit een eigen veiligheidsscan en uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid een aantal aanbevelingen zijn gedaan. 

"Het is nodig, omdat er mensen zijn die het niet zo nauw nemen met onze maatregelen"

Gerard slegers - wethouder zaanstad

De rapporten volgden na twee ongelukken bij Zaanse bruggen. In februari 2015  kwam Marijke Fontijn dodelijk ten val toen de Den Uylbrug openging en zij er nog op stond. Fontijn werd over het hoofd gezien door de brugwachter. In oktober 2018 viel een bejaard echtpaar bij de Bernhardbrug toen het wegdek omhoog ging. Ook zij werden over het hoofd gezien. "Het waren twee tragische ongevallen die we niet snel zullen vergeten in Zaanstad", laat Slegers weten. "Vandaar ook deze acties." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!