Ga naar Content

Naarder Vogelhospitaal luidt noodklok: veel vogels, maar weinig vrijwilligers

NAARDEN - Het Vogelhospitaal Naarden moet steeds meer vogels opvangen zonder dat daar voldoende vrijwilligers voor zijn. Het probleem is zo groot dat de Gooise vogelopvang tijdelijk betaalde krachten moet aannemen om de toeloop aan te kunnen. Dat zorgt voor een grote kostenpost.

Foto: Facebook Het Vogelhospitaal

Het Vogelhospitaal Naarden heeft vanwege de problemen alle Gooise gemeenten om een verdubbeling van de subsidie gevraagd. De vogelopvang krijgt nu 10 euro per opgevangen vogel, dat zou 20 euro moeten worden. En daarmee is het Vogelhospitaal er eigenlijk nog niet: een vogel opvangen kost ze nu gemiddeld 30 tot 35 euro.

Tijdelijke krachten

Het Vogelhospitaal laat weten er alles aan te doen om het vrijwilligerstekort op te lossen, maar dat dat gewoonweg niet lukt. "Daarom hebben we moeten besluiten om extra betaalde, tijdelijke krachten aan te nemen om de nodige werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dat heeft natuurlijk effect op onze begroting. Ons personeel krijgt het minimumloon, terwijl de werkdruk hoog is", schrijft de vogelopvang.

Volgens het Vogelhospitaal zijn er eigenlijk vier fulltime krachten nodig om al het werk goed te kunnen doen.

Of het Vogelhospitaal Naarden extra subsidie krijgt is aan de gemeenteraden van de regiogemeenten. De verwachting is dat de gemeenteraden de brief van het Vogelhospitaal op korte termijn bespreken. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!