Ga naar Content

Nacht in oud brugwachtershuisje Amsterdam kost ruim 1.000 euro

AMSTERDAM - Slapen in het oude brugwachtershuisje op de Amstelsluizen, bij Carré in Amsterdam, blijkt niet goedkoop. Het 'Private island in the heart of Amsterdam' kost ongeveer 1.000 euro per nacht.

Het huisje op de Amstel - Foto: Google Maps

Het huisje is, samen met enkele tientallen andere brugwachtershuisjes, een paar jaar terug in handen van een hotel gekomen. Het staat nu voor minstens 950 euro per nacht op Airbnb, maar daar komt nog 67 euro aan toeristenbelasting bij. Gasten kunnen de kamer alleen met een bootje van het hotel bereiken, maar ze mogen niet zelf varen. Er zijn maximaal vier overtochten met een 'privaté captain' bij de prijs inbegrepen, zwemvesten zijn verplicht.

Extra keer varen: 40 euro

Wie in het huisje wil ontbijten, moet tijdens die overtocht zelf al eten meenemen of bijbetalen. Een ontbijt voor twee personen kan namelijk bezorgd worden per boot, maar dat kost 35 euro. Het vullen van de koelkast met snacks en drinken kost 65 euro. Wie meer dan vier keer van het huisje naar de kant wil, betaalt telkens 40 euro extra. 

Tekst gaat door onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Volgens het hotel gaat het om een 'once in a lifetime experience'. "Dit is je droombestemming, perfect voor huwelijksreizen en andere speciale gelegenheden. Eenmaal aangekomen in deze magische hotelsuite in het centrum van Amsterdam, lijkt het leven zich te beperken tot slechts één wens: hier voor altijd blijven."

Instagramfoto's

Op Google Maps heeft het voormalige brugwachtershuisje van gasten vijf van de vijf sterren gekregen. "Ik had een hele speciale overnachting", schrijft een van hen. "Het uitzicht was geweldig (ik kon fantastische Instagramfoto's maken). Je hebt veel privacy en het is echt stil, maar je bent ook dichtbij de stad."

Op de verkoop van de brugwachtershuisjes kwam veel kritiek. Een petitie om ze te behouden is ruim 6.700 keer ondertekend. Volgens de initiatiefnemers van de petitie heeft de gemeente gekozen voor 'economische waarde in plaats van maatschappelijke waarde'. "Maak er iets openbaars van, desnoods openbare toiletten, maar in ieder geval niet nog meer toeristenverblijfplaatsen", schreef een van de ondertekenaars.