West-Friesland

Voormalig gemeentehuis Obdam zwaar gehavend na hevige brand: "Ziet er treurig uit"

2 december 2019, 08.41 uur · Aangepast 2 december 2019, 16.51 uur · Door Redactie

OBDAM - Een zwartgeblakerde gevel, een ingestort dak en kapotgeslagen ruiten: het voormalige gemeentehuis in Obdam staat er een dag na de verwoestende brand verloren bij. 

NH Nieuws / Marieke Pijlman

Volgens onze verslaggever Marieke Pijlman is het een treurig gezicht. "Het was zo'n prachtig pand. Nu is het dak helemaal verwoest, je ziet alleen nog een beetje een geraamte."

Quote

"Het was zo'n prachtig pand. Nu is het helemaal verwoest"

Marieke pijlman, verslaggever NH Nieuws

Vanwege instortingsgevaar is het pand afgezet met grote hekken. Auto's mogen de Dorpsstraat niet inrijden; alleen fietsers en voetgangers kunnen passeren. "Af en toe stopt er iemand om een foto te maken. Mensen zijn nieuwsgierig en vragen zich af hoe het gebouw erbij staat."

NH Nieuws / Marieke Pijlman

Het nabijgelegen verzorgingstehuis lijkt onbeschadigd. "Die staat maar een meter of tien verderop, maar ziet er goed uit. Er was gisteravond nog sprake van dat het pand ontruimd moet worden, maar dat bleek niet nodig te zijn."

Veel betekenis

Het gebouw was vroeger het raadhuis van de gemeente en veel inwoners hebben er herinneringen aan. "Het pand betekent erg veel voor Obdammers", vertelde locoburgemeester van Koggenland Caroline van de Pol gisteravond aan NH Nieuws. 

Het pand wordt later vandaag onderzocht. De oorzaak van de brand is nog niet ontdekt. 

Bekijk hieronder beelden van het blussen van de brand: 

Beelden van de brand in Obdam - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!