Sport

Blauw-Wit onderuit in kraker, eerste zege voor Groen Geel

30 november 2019, 21.42 uur · Aangepast 30 november 2019, 22.00 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Wisselende resultaten vandaag voor de Noord-Hollandse clubs in de Korfbal League. Blauw-Wit verloor na een bloedstollende slotfase van PKC (28-29), terwijl Groen Geel na een 15-28 winstpartij met twee punten vertrok bij Tempo. KZ speelde in eigen huis met 27-27 gelijk tegen DVO. 

NH Sport/Tom van Midden

Blauw-Wit - PKC 28-29
In Amsterdam zag het er lang naar uit dat Blauw-Wit niet op punten hoefde te rekenen tegen PKC. De ploeg uit Papendrecht nam de leiding en ging via 7-9 met een voorsprong van 11-15 rusten. Toch wist de ploeg van Gerald Aukes en Mark van der Laan zich terug te knokken in de wedstrijd en met een stand van 16-17 was het verschil terug gebracht tot een punt.

Dichterbij dan dat leken de Amsterdammers niet te komen, totdat Loraine Vissers (25-25) en Gerald van Dijk (26-25) voor de eerste Noord-Hollandse voorsprong zorgden. Echter waren het de bezoekers die na een bijzonder spannende slotfase aan het langste eind trokken. Olav van Wijngaarden zorgde met een afstandschot voor het beslissende punt: 28-29. 

Van der Laan baalde na afloop dat zijn ploeg geen resultaat had geboekt. "We hadden absoluut een punt verdiend."

Mark van der Laan: "Misschien werden de zenuwen ons teveel" - NH Nieuws

Speler Mike van der Reep sprak van een mooie wedstrijd. "Voor ons jammer dat het kwartje de verkeerde kant opvalt. Het zegt wel wat over ons team, ook tegen topploegen maken we kans."

Mike van der Reep: "Het was een vurige strijd" - NH Nieuws

Tempo - Groen Geel 15-28
Beter nieuws was er voor Groen Geel. De ploeg van Dico Dik wist tegen Tempo de eerste zege van het seizoen te boeken in de Korfbal League. Het was een ruime zege, want na een ruststand van 8-14 bouwde de ploeg uit Wormer de voorsprong in de tweede helft uit naar 15-28. Volgende week speelt Groen Geel een Noord-Hollandse derby; Blauw-Wit is dan de tegenstander. 

KZ - DVO 27-27
De korfballers van KZ wisten op het nippertje gelijk te spelen. De Zaankanters kwamen na een achterstand van 2-3 met 6-4 voor, maar wisten de voorsprong niet vast te houden. De ruststand was 10-13, waarna de ploeg uit Bennekom uitliep tot 11-16. Net als Blauw-Wit gaven de Noord-Hollanders zich niet gewonnen en de ploeg van trainer Dennis Doves vocht zich via 14-16 terug tot 17-17. Nadat het tot 22-22 gelijk op ging, leken de bezoekers er bij een stand van 23-26 toch met de volle buit vandoor te gaan. Alwin Out dacht daar echter anders over en maakte in extremis de gelijkmaker: 27-27. 

Whatsapp