IJmond

Informatieloket Tata Steel in Wijk aan Zee geopend: "Hopelijk geen charmeoffensief"

29 november 2019, 14.08 uur · Aangepast 29 november 2019, 16.12 uur · Door Redactie

Whatsapp

WIJK AAN ZEE - Vandaag zijn de deuren van het nieuwe Tata Steel informatieloket geopend aan de Zwaanstraat in Wijk aan Zee. Omwonenden die aanwezig waren reageren positief, maar volgen de informatie die ze krijgen met een kritische blik. "Hopelijk is het geen charmeoffensief."

NH Nieuws
NH Nieuws

De deuren van het loket werden vanochtend geopend door Tata-directeur Hans van den Berg en projectmanager Bram Nugteren. "We willen mensen verwelkomen en laten zien welke maatregelen we nemen om overlast in de omgeving te verminderen", aldus Van den Berg. "Maar we willen ook in gesprek gaan met onze buren."

Op maandag, woensdag en vrijdag (en één keer in de maand op donderdagavond en zaterdagochtend) kunnen bezoekers terecht bij het loket om vragen te stellen of een klacht in te dienen. Daarnaast is er een ideeënbus, kan je door de fabriek 'lopen' met een VR-bril en kunnen stofmonsters worden onderzocht met een microscoop. 

NH Nieuws

Vera Waardenburg van de dorpsraad Wijk aan Zee laat weten het informatieloket een "stap in de goede richting" te vinden. Toch is Waardenburg wel nog een beetje sceptisch. "Het is afwachten in hoeverre de experts aanspreekbaar zullen zijn en of de onderzoeken door een onafhankelijk persoon worden gedaan."

NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp