Ga naar Content

Hilversum wil in alle wijken een kerstdiner voor eenzame mensen

HILVERSUM - Er moeten kerstdiners gehouden worden in alle acht Hilversumse wijken om er voor te zorgen dat niemand met Kerst alleen is. Dat voornemen heeft de Hilversumse politiek.

Foto: Adobe Stock

Van alle Hilversummers voelt meer dan acht procent zich ernstig eenzaam. "Juist in de donkere dagen voor Kerst, waarin het samenzijn in huiselijke kring overal wordt benadrukt, kan het ervaren van eenzaamheid extra pijnlijk zijn" , zo stelt de gemeente Hilversum.

Door zelf kerstdiners te houden voor eenzame mensen wil Hilversum voorkomen dat eenzame inwoners ook rond de kerstdagen alleen thuis zitten. Daarnaast gaat het verder dan een uitje voor eenzame Hilversummers alleen. "Het gemeentebestuur en raadsleden bedienen de inwoners om zo een signaal af te geven dat het gemeentebestuur en de samenleving eenzaamheid niet accepteren", zo klinkt het.

Acht diners

De kerstdiners moeten gehouden gaan worden na 6 december in alle acht wijken van Hilversum. De gemeente gaat samen met buurtcoördinatoren om tafel om te kijken hoe de diners verder vormgegeven moeten gaan worden en welke Hilversummers er aan mogen schuiven om een vorkje mee te prikken.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!