Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Meer politiesurveillance bij woning van geterroriseerde man in Den Helder

28 november 2019, 14.13 uur
Door Carina Gutker · Foto: GLOCALmedia

DEN HELDER - De politie zegt toe meer te gaan surveilleren bij het huis van de 34-jarige man uit Den Helder die naar eigen zeggen wordt geterroriseerd door hangjeugd. Uit buurtonderzoek, eventuele camerabeelden en forensische opsporing moet blijken wat er exact is gebeurd. De man zegt al langer door een groep hangjongeren te worden bedreigd en mishandeld.

Begin deze week werd voor de tweede keer een brandend voorwerp door de brievenbus van het huis aan de Praamstraat gegooid. De Nieuwedieper is eerder dit jaar door een groep hangjongeren mishandeld en vermoedt dat die nu weer achter de terreur zitten.

Drugszakjes en pillen

De problemen begonnen toen de man ze begin dit jaar aansprak op hun gedrag. "Ze gooien hier bij het speelpaatsje bierflesjes stuk. Ik vind hier ook wel drugszakjes en pillen", zei hij toen anoniem tegen NH Nieuws. Hij stuurde ze weg toen ze op de carports en garageboxen van de buren liepen. "Vlak nadat ik ze heb aangesproken, hebben ze me in elkaar geslagen en mijn ramen ingegooid. Een paar dagen later kreeg ik iets brandends door de deur en nu dit weer."

Volgens de man heeft de hele buurt last van de hangjongeren, maar zegt niemand er iets van. "Ze hebben ook gezien wie de daders zijn, maar er gebeurt niets mee. De politie noemt het baldadigheid, maar dit is gewoon een gerichte actie."

De politie geeft aan onderzoek te doen naar de brandstichting. "Het is vervelend als hij het gevoel heeft zich niet meer veilig te voelen", aldus politiewoordvoerder Jamie Lee Roy, "Maar er wordt nu in ieder geval actie op ondernomen." Er zal vaker worden gesurveilleerd in de buurt.

Volgens de man heeft hij na de mishandelingen en de eerste brand tijdelijk cameratoezicht gehad op de galerij waar hij woont. "Toen is het natuurlijk rustig gebleven. Woningstichting zou iets doen aan de verlichting bij de galerijtrap en een hek plaatsen, maar dat is allemaal niet gebeurd."

Quote

"Het mag duidelijk zijn dat het probleem niet kan worden opgelost met (alleen) technische ingrepen"

Sander Quartel, woordvoerder woningstichting

Lamp gerepareerd

Dit is volgens de woningbouwvereniging niet waar. "Naar aanleiding van eerdere meldingen dit jaar hebben wij direct de lamp op de plek waar de jongeren zich verzamelen gerepareerd", aldus woordvoerder Sander Quartel van Woningstichting. "Het plaatsen van een hek zien wij niet als oplossing daar er gemakkelijk overheen geklommen of tegen aan gehangen kan worden. Maar het mag duidelijk zijn dat het probleem niet kan worden opgelost met (alleen) technische ingrepen."

Voor de 34-jarige Nieuwedieper hoeft het allemaal niet meer: "Ik woon hier hartstikke mooi, maar ik voel me gewoon niet meer veilig. Het liefst ga ik hier nu weg."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!