Ga naar Content
West-Friesland

Kate haar wens gaat in vervulling: plastic opruimen uit de Hoornse sloten

28 november 2019, 13.54 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Gemeente Hoorn

HOORN - Maar liefst 940 kinderen uit de gemeente Hoorn hebben een duurzame wereldwens ingediend. De jury verkoos de jonge Kate als de winnares en haar wens gaat nu in vervulling. Ze wil graag dat het plastic uit de sloten rondom haar school wordt gevist en dat daarvan een kunstwerk wordt gemaakt. 

Kate is daarmee de winnares van de Hoornse 'Mijn Wereldwens'-verkiezing, als onderdeel van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid die op 1 november plaatsvond. Toen mochten de kinderen allemaal hun wens indienen. Die van Kate sprong er van alle inzendingen het meeste uit. 

Kate zit in groep 7 van De Mariaschool en zij wil graag dat het plastic uit de sloten rondom haar school wordt gevist. Vervolgens wil ze daar graag een kunstwerk van maken. De jury selecteerde haar wereldwens op basis van haalbaarheid, originaliteit en de bijdrage aan de stad. Wethouder Samir Bashara reikte de prijs uit aan Kate en prijsde haar enthousiasme en deze van de andere kinderen. "Je merkt dat de bewustwording groter wordt en dat is mooi. Ook met kleine initiatieven draag je bij aan een betere en gezonde leefwereld. 

De gemeente gaat nu samen met Kate om tafel om te kletsen over de uitvoering van haar wens. "We gaan het samen met haar doen", vertelt Marloes Hoorn van de gemeente. "We gaan samen plannen wanneer en hoe, en hoe vervolgens het kunstwerk wordt gemaakt. Zij maakt overal een onderdeel van uit." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook