Ga naar Content
Gooi

Zware operatie Bibian Mentel goed verlopen: "Ze lacht alweer"

27 november 2019, 16.08 uur
Door: Redactie · Foto: ANP/Remko de Waal

LOOSDRECHT - De zware en risicovolle operatie die Bibian Mentel vandaag onderging is goed verlopen. Dat maakt haar man Edwin Spee zojuist bekend op Facebook. "Alles is super goed gegaan, Bibian maakt het naar omstandigheden goed. De specialist snapte zelfs niet hoe ze het deed maar ze lag al weer te lachen!", schrijft hij. 

Er is een tumor weggehaald van haar ruggenwervel tijdens een zeven uur durende operatie.  De 47-jarige snowboardkampioene vecht al twintig jaar tegen kanker en moest vandaag om 07:15 uur voor de zoveelste keer onder het mes. Haar man schreef op Facebook dat tijdens de urenlange operatie van vandaag de aangetaste wervel gedeeltelijk zal worden verwijderd, vervangen en gestut, om te voorkomen dat Bibian haar rug kan breken. "De zoveelste zware operatie in zo'n korte tijd", aldus Edwin. 

Hartstilstand

Tegen RTL Boulevard zei Bibian gister dat er een risico was dat ze een hartstilstand zou kunnen krijgen tijdens de opratie. Samen met haar man Edwin heeft ze besloten dat ze dan niet gereanimeerd wil worden. "Als m’n lichaam ermee ophoudt om het zo maar te zeggen, dan hebben we besloten om niet meer te reanimeren. M’n arts zei letterlijk: ’Waarschijnlijk zal Edwin je uit liefde willen reanimeren.’ Toen keken we elkaar aan en zeiden: ’Uit liefde juist niet, omdat we weten wat de consequenties zouden kunnen zijn.’"

Onlangs ging NH Nieuws nog bij haar langs en ook toen bleek ze de levenslust, waar ze om bekendstaat, nog steeds te hebben. "Ik vind het leven gewoon veel te leuk en ik geniet ontzettend van kleine dingen die er toe doen", zei ze. 

Lees ook

Voor de rubriek NH Iconen spraken we haar kortgeleden nog. Bekijk het interview hieronder.

Bibian Mentel: "Het is heerlijk in de bergen, om alleen maar het geluid van je snowboard te horen." - NH Nieuws

Onder de Facebookposts staan honderden hartverwarmende reacties. Veel Nederlanders zijn begaan met Bibian. "Wij steken een kaarsje voor je aan", schrijft er eentje. 

Lees ook