Ga naar Content

Slechts 35 werknemers van Syngenta tekenen petitie tegen nieuwe pensioenovereenkomst

ENKHUIZEN - FNV heeft een petitie opgesteld voor de 800 werknemers van Syngenta nadat het zaadveredelingsbedrijf, zonder overleg met de vakbonden, een nieuwe pensioenovereenkomst heeft afgesloten. Volgens FNV is het 'slecht werkgeversschap'. De petitie loopt echter nog geen storm: er hebben tot nu toe slechts 35 mensen getekend. 

Foto: NH Nieuws

Er was veel te doen rondom de pensioenregeling bij zaadveredelingsbedrijf Syngenta uit Enkhuizen. Het bedrijf zou zonder overleg met de vakbonden een nieuwe pensioenovereenkomst hebben afgesloten. De vakbonden twijfelen hierdoor of het bedrijf zich in de toekomst nog wel aan de cao gaat houden. 

Om deze reden hebben de vakbonden een petitie gestart, om deze met het binnenhalen van genoeg ondertekeningen te overhandigen aan de directie en hiermee een verschil te kunnen maken. 

'Het houdt hier op'

De petitie is afgelopen weekend gesloten en nu blijkt dat slechts 35 werknemers van de 800 werknemers bij Syngenta de petitie hebben ondertekend. "Dus dat betekent helaas dat we deze niet gaan overhandigen. Jammer, want onze bestuurder zat er bovenop. Maar als de FNV-leden die bij Syngenta werken het niet ondertekenen, houdt het op", aldus een agrarisch FNV-woordvoerder Brenda Heidinga. 

Volgens Heidinga zouden de weinige ondertekeningen meerdere redenen kunnen hebben. "Of mensen hebben er weinig mee of ze voelen toch de druk vanuit directie. Dan wordt soms gedacht van 'ik werk hier prima, ik wil geen gedoe'. Mensen kunnen dit toch een beetje eng vinden", vertelt ze. 

FNV heeft wel aangegeven dat ze nog een brief gaan sturen naar de directie van Syngenta over het 'slechte werkgeversschap', maar ze gaan daarna niet meer actief verder met dit onderwerp. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook