Ga naar Content

Zo stapte de Ajax-selectie de Eurostar naar Lille in

AMSTERDAM - jax speelt morgen in en tegen het Franse Lille. En omdat dat niet zo heel ver is, heeft het bestuur van Ajax in samenwerking met de NS, besloten om met de trein te gaan. 

Foto: Pro Shots / Koen van Weel

Ook Ajacied Lisandro Martínez  lijkt op stoom te zijn, zo blijkt uit zijn blik door het raam van de trein.  Normaal gesproken moeten reizigers naar Lille in Brussel overstappen, maar de Eurostar rijdt voor Ajax rechtstreeks naar Noord-Frankrijk. Voor de spelers moet dit een minder vermoeiende manier van reizen zijn en bovendien is het een duurzaam alternatief voor de auto of het vliegtuig.

De tickets zijn van tevoren geregeld. En ik heb het gecontroleerd, alle namen die wij hebben doorgekregen zijn mee gegaan

Roger van Boxtel

"Edwin van der Sar belde mij', vertelt Roger van Boxtel, president-directeur van de NS. 'Hij zei, Roger, kunnen we met de trein. En toen zei ik, dan gaan we kijken of het lukt. En we hadden het in een paar weken tijd geregeld. De tickets zijn van tevoren geregeld. En ik heb het gecontroleerd, alle namen die wij hebben doorgekregen zijn mee gegaan."

Ook de supporters van Ajax reizen massaal af naar Lille. 2600 fans nemen morgen plaats in het uitvak. 

Inmiddels zijn de spelers aangekomen.