Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Jarenlang braakliggend terrein Badhuisplein Zandvoort wordt straks hotel

26 november 2019, 17.10 uur · Aangepast 26 november 2019, 17.38 uur
Door Redactie · Foto: Google Maps

Hoeveel gasten er straks kunnen slapen en hoeveel verdiepingen het krijgt, dat is nog onduidelijk. Feit is wel dát er een hotel gebouwd wordt op het braakliggende terrein naast het casino aan het Zandvoortse Badhuisplein. Een vijfsterrenhotel nog wel.

Dinsdag is bekend gemaakt dat Corendon de nieuwe eigenaar is van het stuk grond. Het ontwerp van het hotel is echter nog niet bekend, dat moet nog afgestemd worden met het bestemmingsplan. De gemeenteraad moet er vervolgens ook een blik op werpen, net zoals de omwonenden van het plein.

Formule 1

"De komst van de Formule 1 staat hier volledig los van", aldus een woordvoerder van Corendon. "We bouwen een hotel voor tientallen jaren, niet alleen voor drie edities van de Formule 1." Tijdens de eerste editie van de Formule 1 in Zandvoort zal het hotel er nog niet staan, de tweede editie is waarschijnlijk ook nog een brug te ver. "Wellicht, we moeten dat nog zien." Op de plek waar het hotel komt te staan, stond vroeger ook een hotel, maar dat is tientallen jaren geleden afgebrand. "De boulevard krijgt door de komst van het vijfsterrenhotel een enorme kwaliteitsimpuls, denken wij."

Het Badhuisplein, het centrum en de boulevards in Zandvoort gaan de komende jaren compleet op de schop. De gemeente hoopt zo iets van de oude grandeur in de kustplaats terug te brengen. Er zijn al heel wat ontwerpen gemaakt voor de verschillende gebieden, maar die moeten nog worden goedgekeurd door de lokale politiek.