Ga naar Content

Eigenaresse na vergiftiging hond: "We waren echt in paniek"

AMSTERDAM - De vergiftiging van hond Buddy leidt tot veel geschokte reacties in de Jan van Galenstraat in Amsterdam. 

Foto: AT5

De hond moest vanmorgen naar een dierenkliniek worden gebracht. "Hij loopt hier altijd in het rond en is ook een beetje de waakhond", vertelt eigenaresse Daniëlle Rietveldt. "Hij kwam vanmorgen binnen en vertoonde raar gedrag. En op een gegeven moment viel hij echt om. Dus wij waren echt in paniek."

Lees ook

In stukken worst op straat bleek gif te zijn gestopt. "Het zijn geen kleine korrels, het is echt groot"', zegt Daniëlle. "Dit is gewoon echt mijn hond dood willen hebben. Dit is niet normaal. Er lagen een stuk of zes of zeven stukken worst. In het gebied wat mijn hond een beetje als territorium heeft."

Eigenaresse na vergiftiging hond: 'We waren echt in paniek' - AT5

"Ik vond het om te janken", zegt een vaste bezoeker van de broodjeszaak waar Buddy vandaan komt. "Ik heb nu nog tranen in mijn ogen. Ik ken het beestje van kleins af aan. Hij zat vroeger altijd in de binnenzak van mijn jas. Dus ik vind het heel rampzalig wat er allemaal gebeurt."

Stabiel

De politie doet verder onderzoek. De toestand van Buddy is inmiddels stabiel. Wel moet de hond 24 uur ter observatie in de dierenkliniek blijven. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!