Ga naar Content

Ontslagen Molenaar baalt: "Had het graag willen omdraaien"

Robert Molenaar mag na een halfjaar alweer vertrekken bij Almere City. De 50-jarige trainer baalt ervan dat hij niet iets langer de tijd heeft gekregen: "Ik had het graag willen omdraaien met spelers die terug zouden keren van blessures, maar dat is me helaas niet gegund.  "

Foto: pro shots / Andy Zuidema

Molenaar wilde dinsdagochtend aan de training beginnen, toen hij hoorde dat hij niet langer de hoofdcoach was. "Ik heb wel wat vermoedens gehad", vertelt de geboren Zaankanter een paar uur later aan NH Sport. "We vonden met zijn allen dat we niet aan de verwachtingen voldeden. Niet alleen de resultaten, ook de stootkracht die we in de wedstrijd lieten zien, het liet wat te wensen over."

Lees ook

Met een beetje meer geluk in de wedstrijden hadden we zes punten meer kunnen hebben

Robert Molenaar

Pech
Volgens Almere City zijn tegenvallende resultaten, de manier van spelen en een gebrek aan progressie de aanleiding van het ontslag. Molenaar is het eens met die lezing, maar hij denkt ook dat hij een hoop pech heeft gehad. "Zo hadden we veel blessures, waardoor ik veel spelers moest inpassen. De geblesseerde spelers keren nu langzaam terug. Ik vind het jammer dat ik niet de tijd heb gekregen om het met een volledige selectie om te draaien", zegt de oud-voetballer en -trainer van FC Volendam.

"Ik denk niet dat we heel ver weg waren van de positie die de club ambieert: een plek bij de eerste vijf.  Met een beetje meer geluk in de wedstrijden hadden we zes punten meer kunnen hebben." Almere City staat met 22 punten op dit moment elfde in de Eerste Divisie. Het verschil met nummer vier NEC bedraagt slechts vijf punten.

Molenaar heeft geen wrok tegenover Almere City. "Ik vond dat de club en ik goed bij elkaar pasten en ik wens de club ook het allerbeste toe. Ik hoop vurig dat de Almere City uiteindelijk nog aan zijn ambitie kan voldoen."

Ik heb steun aan het feit dat het bij de vorige twee clubs waar ik ben ontslagen niet per se beter is gegaan

Robert molenaar

Ambitie
Voor Molenaar is het dit jaar de tweede keer dat hij de laan wordt uitgestuurd. In april werd de trainer bij Roda JC ontslagen. Ook zijn periode bij FC Volendam liep in 2017 voortijdig af.  "Ik ben nu nog bezig met het afhandelen van mijn ontslag. Maar er komt een moment waarop ik zal denken: dit kan niet de bedoeling van een trainersloopbaan zijn. Al met al heb ik nog veel ambitie in m'n donder. Ik denk dat ik dit vrij goed kan en ik heb steun aan het feit dat het bij de vorige twee clubs waar ik ben ontslagen niet per se beter is gegaan."