Ga naar Content
Alkmaar

AZ'ers willen clublied in Top 2000: 'Hoe gaaf als Ajacieden naar ons lied moeten luisteren'

26 november 2019, 16.14 uur
Door: Redactie · Foto: ProShots/Ed van der Pol

ALKMAAR - Het clublied 'Retteket AZ' moet een plekje krijgen in de aankomende editie van de Top 2000. Dat vindt een groep supporters van de Alkmaarse club, zodat ze Nederland 'kennis kunnen laten maken met het mooiste liedje ooit geschreven'.

Een nobel streven, maar er komt toch ook wel wat venijn bij kijken. "Hoe gaaf zou het zijn als de supporters van die club uit Amsterdam naar ons lied moeten luisteren?", zo staat op de website 'AZ in de Top 2000'. "Daarnaast mag AZ ook wel wat meer in de spotlights komen te staan, want een tweede plaats in de Eredivisie is gewoon geweldig."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De supporters zijn vol zelfvertrouwen dat het lied van De Mirlitons een plekje in de prestigieuze lijst krijgt. "In 2010 waren er rond de 150 stemmen nodig voor een nummer om in de grote hitlijst te verschijnen. In 2019 ligt dat aantal een stuk hoger, wij verwachten rond de 250/300 stemmen."

Stembussen

Of het de AZ'ers daadwerkelijk gaat lukken, is afwachten. Dat wordt zo rond half december bekendgemaakt. De stembussen gaan op 1 december open.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!