Whatsapp

Haarlemmermeer

Cor is al 60 jaar schoenmaker in hart en nieren: "Alles is nog hetzelfde als vroeger"

1 december 2019, 08.00 uur · Aangepast 1 december 2019, 10.02 uur · Door Maarten Groeneweg

AMSTELVEEN - Cor van den Heuvel is 84 jaar en heeft al 60 jaar een schoenmaakwinkel in Amstelveen. Op jonge leeftijd leerde hij het beroep van zijn vader en hij is het werk na al die jaren nog steeds niet beu. "Anders was ik er wel eerder al mee uitgescheeën."

NH Nieuws

Cor is een bekend gezicht in de buurt. Niet gek, want zijn winkel is inmiddels uitgegroeid tot een iconische plek. Op zijn 24ste kwam hij voor het eerst in aanraking met het vak, dat hij van zijn vader leerde. "Ja, mijn vader had ook al schoentjes en dan rol je er een beetje in." 

De winkel ziet er nog hetzelfde uit als vroeger. Er was nooit een noodzaak om er iets aan te veranderen, al is de machine in de loop van de jaren wel iets moderner geworden. "Mijn hele leven zit erin, ja. Mijn hele leven bestaat uit schoentjes."

Quote

"Mijn hele leven bestaat uit schoentjes"

Cor van den heuvel

De meeste mensen kiezen ervoor om op de pensioengerechtigde leeftijd te stoppen met werken en van het vrije leven te genieten. Voor Cor liep dit even anders. Na het overlijden van zijn vrouw had hij de drang om zijn baan als schoenmaker door te zetten. "Als ze na haar pensioen nog had geleefd, waren we zeker wat anders gaan doen. Dan was ik geen schoenmaker meer geweest." Maar toen ze overleed koos hij ervoor om maar door te blijven werken. "Anders zit je zo alleen thuis."

Er in zijn eentje op uit gaan, zit er niet meer in voor Cor. Hij zit liever 'zijn tijd uit' in zijn geliefde winkel. "Ik ga niet voor het raam zitten, wachten tot de dag weer voorbij is", vertelt hij tegen NH Nieuws. "Ik heb nu contact met de mensen en dat maakt het werk leuk."

Voorlopig niet stoppen

Aan stoppen met werken wil de 84-jarige Amstelvener nog niet denken. "Ik heb weleens gezegd: 'als ik 120 word, dan blijf ik wel werken tot mijn honderdste'", legt Cor met een lach uit. "We worden toch allemaal ouder, zeggen ze."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp