Ga naar Content

Hond ziek na eten worst met zwaar landbouwgif: 'Hij zakte door zijn poten'

AMSTERDAM - Zeker één hond is ziek geworden nadat hij op de Jan van Galenstraat in Amsterdam van een worst heeft gegeten gevuld met landbouwgif. 

Foto: AT5

Het gebeurde vanmorgen vroeg met Buddy, de hond van Daniëlle Rietveldt. "We zagen hem binnenkomen, op iets kauwen. Even later ging hij heel raar doen, hij zakte door zijn poten en begon te kwijlen."

Met spoed zijn ze naar de dierenkliniek gegaan. Daar dachten ze aanvankelijk dat de hond drugs had gegeten. "Hij kreeg een braakmiddel en toen kwamen er hele stukken worst eruit. Het gif was duidelijk zichtbaar."

Het bleek geen rattengif te zijn, maar een veel zwaardere pesticide. "Eentje die waarschijnlijk wordt gebruikt om grotere roofdieren zoals vossen uit te schakelen. De hond werd nadat hij alles had uitgespuugd, heel hyper en hij luisterde ook niet meer."

Telefoontje

Hoe het nu met de hond gaat, weet Daniëlle niet. Ze wacht nog op een telefoontje en hoopt uiteraard op positief nieuws. Wel is duidelijk dat de hond sowieso 24 uur ter observatie in de dierenkliniek moet blijven. 

Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. "Meteen kwamen er agenten kijken. Ze vonden nog drie stukken worst. Toen ze die openbraken, zat er hetzelfde blauwe gif in."

Gek

Ze wil hondeigenaren waarschuwen dat er een 'gek' rondloopt die bewust honden en katten wil doden. Ook stadsdeel West en de Partij voor de Dieren alarmeren hondeigenaren via Twitter. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.