Ga naar Content

Horlogedieven dreigen met pistool en spuiten met pepperspray

Twee mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag geprobeerd een duur horloge van een 32-jarige man af te pakken in Amsterdam-West. Ze bedreigden het slachtoffer met een pistool en spoten met pepperspray.

Foto: AdobeStock

Het slachtoffer reed in een rode Citroën C1 en parkeerde deze op de Hoofdweg. Hij was gevolgd door een witte scooter of motorscooter met daarop twee mannen. Op de Hoofdweg kwamen de mannen op hem af rennen. Een van hen bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste zijn horloge af te geven.

Buurtbewoners

Omdat het slachtoffer het horloge niet direct afkreeg, ontstond er een worsteling. De andere dader spoot daarbij met pepperspray. Buurtbewoners die lawaai hoorden, deden ramen open en gooiden met spullen naar de straatrovers. Daarop ging het tweetal er zonder buit vandoor. Het slachtoffer raakte lichtgewond door de klappen die hij kreeg en had branderige ogen door de pepperspray.

De daders gingen er vandoor op een witte scooter die was voorzien van rode stickers in de vorm van vlammen. De politie is op zoek naar getuigen en beelden van het incident.