Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Stan Niesten naar EK cross in Lissabon

25 november 2019, 17.21 uur · Aangepast 25 november 2019, 18.12 uur · Door Redactie

 

Stan Niesten uit Beverwijk en Mike Foppen doen begin december namens Nederland mee aan het EK veldlopen in Lissabon. "Ik wil ieder jaar op het  EK Cross staan. Daar tref je een internationaal topveld en dan kan ik mijzelf echt meten op Europees niveau. Ik ben hartstikke blij dat ik er dit jaar weer sta", aldus Niesten.  

 

NH Sport

"Nederland is vertegenwoordigd door een jonge generatie atleten met een onder 20- en onder 23-team en twee senioren. Zij zullen de rijke historie van Nederlandse atleten bij het EK cross moeten voortzetten nu een aantal oudere atleten zich om verschillende redenen niet hebben gekwalificeerd", zei technisch directeur Ad Roskam.

Niesten had verwacht dat Nederland als team geselecteerd zou worden, maar dat gebeurde dus niet. "Ik had verwacht dat Noah Schutte en Richard Douma, de nummers drie en vier bij de Nederlanders ook wel goed genoeg zouden zijn, maar de bond dacht daar dus anders over. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik op individuele basis geselecteerd zou worden", vertelt Niesten.

Het EK Cross wordt op zondag 8 december gehouden.